EN
NL

Cloud

De transitie richting de cloud is één van de belangrijkste speerpunten voor bedrijven en overheid op dit moment. De voordelen zijn legio: geen hardware in beheer, voorspelbare operationele kosten, directe toegankelijkheid tot je data, schaalbaarheid, up-to-date security, hoge uptime & recovery, et cetera. Veel gekozen spelers voor het aanbieden van clouddiensten zijn Amazon, Microsoft en Google. Door onderlinge concurrentie levert dit innovatiemogelijkheden voor u op op het gebied van rekencapaciteit, artificiële intelligentie en machine learning. Deze versnelling richting de cloud brengt wel een flinke dosis complexiteit met zich mee.

 

Ervan uitgaande dat Business en IT op één lijn zitten qua cloud-strategie (wat al een vraagstuk op zich is) zal bedacht moeten worden hoe uw cloud architectuur er uit komt te zien. Welke keuzes maakt u tussen on-premises, IAAS, PAAS en SAAS voor de verschillende aandachtsgebieden? Uw architectuur zou er ongeveer zó uit kunnen komen te zien:

Uw IT landschap is en blijft hybride. Er zal IT blijven die legacy servers en databases in stand houden, terwijl een deel van de workload richting de cloud gemigreerd wordt. Daarvan zal een deel publieke cloud zijn, maar specifieke security-eisen en governance kunnen ook private cloud vereisen. Ook publieke cloud is niet op voorhand enkelvoud: om best-of-breed resultaten te verkrijgen, of vendor lock-in te verkleinen is een multi-cloud oplossing van belang.

 

Daarnaast is het voor scrumteams gemakkelijker om voor ieder doel een andere geschikte tech-stack te kiezen, en daarmee los te komen van de enterprise architectuur van weleer. Ook werken teams meer en meer losgekoppeld van elkaar en van een gecentraliseerde architectuur.

 

Ergo, om uw migratie of nieuwbouw tot een goed einde te brengen wordt veel gevraagd van de developers. Ze moeten verstand hebben van de allernieuwste technologieën en verschillende cloud-oplossingen, maar ook van legacy systemen. Onze developers hebben al deze kennis in huis. TOP Squad helpt u graag mee de cloud te bedwingen!

 

Naar het overzicht

Sandra Boekhout
Operationeel directeur
06-22578891

Sander Dahlberg
Directeur
06-40540744

James Johnson
Business Development
06-15022781