EN
NL

Ontstaan

 

Hoe het allemaal begon

 

Wij, Sander Dahlberg en James Johnson zijn de oprichters van TOP Squad. Je zou het niet denken als je naar onze achternamen kijkt, maar we zijn toch echt volle broers. In 2020 kregen we het idee om samen een bedrijf te starten.

 

Dit idee ontstond tijdens een familiebijeenkomst, waar we samen zoals zo vaak ontzettend veel lol hadden.

“Waarom gaan we eigenlijk niet eens samen een bedrijf voor developers starten?” zeiden we tegen elkaar. De kennis en ervaring van Sander op gebied van techniek en James’ ervaring als ondernemer met een groot netwerk voor interessante opdrachten samenvoegen: dat kan toch niet anders dan succesvol zijn?!

 

Tijdens een lachbui die volgde op een briljante grap bepaalden we dat fun wel bovenaan moet staan als we een bedrijf gaan runnen. Technologiebedrijven zijn allemaal zo serieus. Wij willen vooral lol met elkaar hebben. Werken doe je tenslotte tot je 67e of nog langer. Laat de weg naar het pensioen dan vooral ook heel erg leuk zijn.

 

En laat het bedrijf vooral het karakter van een familiebedrijf hebben: een hechte groep mensen, wederzijdse loyaliteit, de mens voorop, persoonlijke ontwikkeling en je thuis voelen onder gelijkgestemden.

 

Daarbij mag je uiteraard zijn wie je bent: 100% inclusiviteit! Het moet voelen als een warm bad als je bij ons komt werken, maar het is niet zo dat we je rug wassen terwijl je in bad zit. Die kleffe kant wilden we dan weer niet op.

 

Wij bedachten ook dat er naast alle mogelijke doorgroeimogelijkheden ook vrijheid moet zijn voor medewerkers en inspraak in wat voor opdrachten mensen willen doen. En zo min mogelijk verstoring van dingen die níet leuk zijn.

 

Onnodige HR-gesprekken bijvoorbeeld. Of accountmanagers die in je nek hijgen. Weg met al die waste! Ook besloten we dat persoonlijke ontwikkeling niet alleen iets is wat je ’s avonds of in het weekend doet. Dat doe je vooral doordeweeks overdag als je vol in je energie staat. Daar moeten mensen tijd voor krijgen van ons en zouden ze geen privétijd in moeten steken.

 

Een goede werk-privé balans is namelijk uitermate belangrijk. Zodat mensen ook met hun 1e familie veel tijd kunt doorbrengen.

 

Het bedrijf is immers ook tijdens een familiebijeenkomst bedacht. Practice what you preach!

“Dit familiegevoel zouden we ook met onze klanten moeten hebben”, zeiden we tegen elkaar. Laten we vol gaan voor customer intimacy en duurzame relaties met onze klanten onderhouden.

 

Door ieder klant persoonlijke aandacht te geven en producten op maat aan te bieden kunnen we aan langdurige, loyale klantrelaties bouwen. Net zoals we dat met onze medewerkers willen doen.

 

En zo geschiedde.

Een goeie naam verzinnen, naar de Kamer van Koophandel en starten maar! De naam TOP Squad past perfect bij ons omdat we onze mensen en klanten allemaal TOP vinden. En dat zijn geen loze woorden.

Vanaf 2020 zijn we nu ons bedrijf aan het uitbouwen tot een gezellige club waar veel geleerd en geïnnoveerd wordt. Want naast detachering bij klanten, bouwen we ook onze eigen software die we verkopen aan klanten.

 

En die software moet innovatief zijn én het effect hebben dat mensen zeggen “bestaat dat dan nog niet”? Daar worden we gelukkig van, oplossingen bieden die zó voor de hand liggen dat niemand anders ze ziet.

 

Vandaar ook onze missie: Happy customers by developing practical IT solutions.

 

Sandra Boekhout
Operationeel directeur
06-22578891

Sander Dahlberg
Directeur
06-40540744

James Johnson
Business Development
06-15022781