EN
NL

Wat Christiaan doet:

⇨ Infrastructuur in de cloud
⇨ Custom tooling voor o.a. spraakherkenning
⇨ CI/CD

 

Van een groot bedrijf wordt tegenwoordig steeds meer verwacht op het gebied van customer support. Om ervoor te zorgen dat klanten die bellen zo goed mogelijk geholpen worden, is het belangrijk dat de vraag van een klant zo efficiënt mogelijk op de juiste afdeling en bij de juiste persoon terecht komt.

 

Hiervoor wordt traditioneel een telefoonmenu gebruikt:

“Als u een vraag heeft over X, druk op 2”.

 

Dit werkt goed, tot er te veel opties en submenu’s zijn. Dan is het voor klanten niet meer overzichtelijk. Het bedrijf heeft daarom een nieuwe oplossing in gebruik genomen: een voicebot met spraakherkenning en logica om op basis van herkende onderwerpen de klant naar de juiste afdeling door te sturen.

 

In mijn opdracht bij dit bedrijf ben ik verantwoordelijk voor het technisch beheer van deze voicebot: de infrastructuur in de cloud, het opzetten van CI/CD en het ontwikkelen van custom tooling voor bijvoorbeeld het tweaken van de spraakherkenning.

 

Hiervoor werk ik samen met een content team dat verantwoordelijk is voor de content van de voicebot: welke onderwerpen moeten naar welke afdelingen, wat moet de bot precies zeggen, etc. Samen met dit content team ontwikkel ik nieuwe functionaliteiten voor de bot, bijvoorbeeld de mogelijkheid om simpele vragen zelf te beantwoorden, zodat hiervoor niet doorverbonden hoeft te worden naar het customer support center.

 

Lees wat onze TOP developers nog meer doen

 

Of neem hier contact op met Sandra om met je eigen TOPdracht aan de slag te gaan.

Naar het overzicht

Sandra Boekhout
Operationeel directeur
06-22578891

Sander Dahlberg
Directeur
06-40540744

James Johnson
Business Development
06-15022781