EN
NL

Wat Joey doet:

⇨ Java 17(+), Spring Boot, Angular

⇨ Scala i.c.m. Play Framework

⇨ Docker / Kubernetes / Azure cloud

 

Ik werk aan veel verschillende technology stacks. De voornaamste 3 zijn als volgt:

Het onderste laagje van de cake. Het oudste deel bestaat uit "legacy" software, geschreven in PHP met het Zend Framework. Binnen deze PHP-applicaties heb ik vooral te maken met onderhoud, bugfixes en analyses ten behoeve van de migratie naar een nieuwe stack, dan wel support voor de eindgebruikers. Er worden geen nieuwe features meer gemaakt in de PHP-applicaties.

Het middelste laagje van de cake bestaat uit Scala i.c.m. Play Framework. De Scala stack is de opvolger van PHP. Hier worden dus nog nieuwe features ingebouwd. Tevens hebben we te maken met bugfixes en analyse ten behoeve van het beantwoorden van vragen voor de eindgebruikers.

Tenslotte het bovenste laagje van de cake. In deze laag migreren wij momenteel de oude PHP-applicaties naar een moderne stack bestaande uit Java 17(+), Spring Boot en Angular. Migreren klinkt vaak niet als het leukste werk, maar in dit geval betekent het wel direct nieuwe features voor de stakeholders kunnen implementeren die voorheen niet mogelijk of niet rendabel waren. Uiteraard hebben alle tech stacks ook data opslag nodig. Dit gebeurt voornamelijk in MySQL (8) databases. Een deel van de tijd besteed ik dus ook aan het schrijven van queries in verschillende niveaus van complexiteit.


Denk bijvoorbeeld aan recursieve common table expressions, queries met tientallen zo niet meer joins, berekeningen etc. De technologie die gebruikt wordt moet natuurlijk ook ergens op draaien. Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo draait oudere technologie nog on-premise op een Red Hat server, en draait de nieuwe technologie in Docker containers in Kubernetes in Azure Cloud.

 

Het werk wat ik uitvoer bestaat dus niet alleen uit ontwikkelen, maar ook uit analyse, (cloud) OPS en tal van andere taken.


Zo zit ik ook in verschillende "Competences" waar we het platform proberen te verbeteren. Bijvoorbeeld door middel van het definiëren van standaarden m.b.t. code kwaliteit; Het opzetten van nieuwe dan wel efficiëntere pipelines; Tooling die beter inzicht geven in applicaties, etc. Kortom een leuke en afwisselende opdracht!

 

Lees wat onze TOP developers nog meer doen

 

Of neem hier contact op met Sandra om met je eigen TOPdracht aan de slag te gaan.

Naar het overzicht

Sandra Boekhout
Operationeel directeur
06-22578891

Sander Dahlberg
Directeur
06-40540744

Theo Janssen
Business Development
06-15022781